top of page

máj. 23., Cs

|

Fabrika Studio

Generate! I.

Nagy Ágnes szobrász tárlatvezetése

Regisztráció vége: 2024. máj. 23. 18:00 CEST

Generate! I.
Generate! I.

Idő és helyszín

2024. máj. 23. 18:00 – 19:00 CEST

Fabrika Studio, Budapest, Szondi u. 94, 1068 Magyarország

Az eseményről

Nagy Ágnes szobrász alapvetően figurális érdeklődésű művész a saját világát fejezi ki dinamikus állatszobraival.  Első kiállítása a Virág Judit galériában került megrendezésre, azóta számos kiállítással büszkélkedhet. Többször állított már ki Velencében és az Egyesült Államokban, 2022-ben önálló kiállítása volt Miami Beach-en, legutóbb a londoni Art Biennale-n szerepelt. Anyagválasztása különösen érdekes, hiszen a kerámia felől érkezett a szobrászatba. Samottból építkező technikája egészen másfajta lehetőségeket rejteget, mintha kővel vagy bronzzal dolgozna; például nem használ merevítést. Egyedi, üreges technikával készülő alkotásai képesek önmagukat megtartani. 

Munkái a valóságos létezés és a szellemi világ mezsgyéjéről adnak hírt. Megragad egy víziót, plasztikusan felmutatja, s a mű szemlélése közben a realitások mögé láthatunk, misztikus tartományokba.  

Szobrai az állatok anatómiájából indulnak ki, de a végeredmény mégsem egy anatómiai tisztaságú és pontosságú állatábrázolás lesz, hanem egy olyan szobor, ami egyszerre képes érzékeltetni az állat felismerhető vonásait, s az adott állathoz kapcsolódó lelki, kulturális, történelmi, vagy pszichológiai tapasztalatokat – nem nélkülözve a humort sem. Szobrai városok, kontinensek, eltűnt és kitalált helyszínek, kultúrák és történetek, melyek állatok képében öltenek formát.  

" Emberi tulajdonságainkat a legősibb idők óta az állatok világába vetítjük bele. Minden állatban valamely emberi tulajdonságunkat fedezzük fel, s az állatok tulajdonságaiból magunk is szeretnénk részesedni." - Nagy Ágnes szobrászművész

Programot tartja: Nagy Ágnes szobrászművész

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 25 fő

Regisztráció vége: 2024. máj. 23. 18:00 CEST

Esemény megosztása

bottom of page