top of page

máj. 24., P

|

Paulheim-Weninger Villa

„Csikágó GangStars” – Kortárs művészek a házban I.

Kiállítás és értelmező tárlatvezetés az Élesdi Művésztelep alkotóinak kiállításán

Regisztráció vége: 2024. máj. 24. 16:00 CEST

„Csikágó GangStars” – Kortárs művészek a házban I.
„Csikágó GangStars” – Kortárs művészek a házban I.

Idő és helyszín

2024. máj. 24. 16:00 – 17:00 CEST

Paulheim-Weninger Villa, Budapest, Garay u. 42, 1076 Magyarország

Az eseményről

„Csikágó GangStars” – Kortárs művészek a házban Kiállítás és értelmező tárlatvezetés az Élesdi Művésztelep alkotóinak kiállításán, amelynek ezúttal a pesti Csikágó egyik ikonikus társasháza adott teret. Szakál Éva képzőművész Out of focus című sorozatának kamarakiállítása, Mátyási Péter képzőművész kihalt növényeket ábrázoló „portrésorozatának” kamarakiállítása, valamint Máriás István aka Horror Pista képzőművész mozaikműveinek és festményeinek pop-up kiállítása a Paulheim-Weninger Villa nyilvános tereiben. 

A programot tartja: Szabó Benedek író, fotográfus   

A tárlatvezetés elsődleges célja, hogy új kontextusokban értelmezze a kiállított műveket, az alkotók művészeti tevékenységét, és olyan háttérinformációkkal szolgáljon, amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a műtárgyak megértéséhez. Az esemény a művészek részvételével zajlik.  

Kísérő rendezvény: Etelka a gangon – Kiállítás megtekintése és tárlatvezetés Paulheim Etelka, a Paulheim-Weninger Villa egykori lakójának századfordulón készült portréjának kiállítása, az épület történetének ismertetése, Paulheim István és Weninger Ferenc építészek munkásságának bemutatása, történetek a pesti Csikágó megszületéséről.

Programot tartja: Szabó Sándor művészeti szervező

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 22 fő

Regisztráció vége: 2024. máj. 24. 16:00 CEST

Esemény megosztása

bottom of page