Műtárgyak közelebbről

május 30-án rajtol a harmadik Műtárgyak Éjszakája

 

Budapest, 2019. április 25.

Idén harmadszorra rendezi meg a műtárgy.com népszerű, nyárindító művészeti programsorozatát, a Műtárgyak Éjszakáját. A rendezvény a tavalyihoz hasonlóan háromnapos lesz, május 30-tól június 1-ig 50 fővárosi helyszínen több mint 100 program várja az érdeklődőket. Az összes program egy jeggyel látogatható.

 

A programsorozat célja, hogy bemutassa a műtárgyak sokszínűségét, és közelebb hozza a műtárgyak, valamint a műkereskedelem világát a nagyközönséghez, bepillantást engedve a kulisszák mögé is.

 

A három nap során a látogatók a műtárgyak széles skálájával ismerkedhetnek meg, sokszínű megközelítésben. Míg a szakmai előadásokon neves előadók beszélnek a műgyűjtés aktuális kérdéseiről, a gyűjteménymenedzsmentről, műtárgyhamisítási botrányokról, a legnagyobb aukciós szenzációról, a Salvator Mundiról és más műtárgykereskedelmi sikertörténetekről, addig a workshopokon az érdeklődők maguk is aktív résztvevői a műtárgykészítés kreatív folyamatainak, például Herendi porcelánrózsát formázhatnak, kipróbálhatják a porcelánfestést és a fejdíszkészítést is.

 

A programok között a bútorok, fotográfiák, kortárs ékszerek, porcelánok, festmények, szobrok kedvelői éppúgy megtalálják az őket érdeklőket, mint a plakátok, a numizmatika, az üveg vagy éppen az extravagáns fejdíszek szerelmesei. A nagyközönség számára nem látogatható helyszínek nyílnak meg az érdeklődők előtt, kinyitja kapuit többek között a Ludwig Múzeum gyűjteményi raktára, a Képzőművészeti Egyetem Grafikai Műhelye és az Epreskert is.

 

A kortárs művészet iránt érdeklődők műteremlátogatásokon vehetnek részt, olyan ismert művészeknél, mint Haász István, Gábor Áron és Heller Zsuzsa, Kóródi Zsuzsanna és Gáspár György, Botos Péter vagy Wolsky András. A műtárgyak születését műtárgykészítő műhelyekben is meg lehet tekinteni, legyen szó a kézműves lámpák vagy az ötvösképzés izgalmas világáról. A műtárgybemutatók során perzsaszőnyegekkel és az MTA Művészeti Gyűjteményének egyes darabjaival találkozhatnak a résztvevők, valamint Herendi porcelánfestést is megtekinthetnek.

Aki pedig arra is kíváncsi, mi történik akkor, ha egy műalkotás megsérül, illetve milyen kihívások elé állítja a kortárs művek állagvédelme a szakembereket, restaurátorműhelyekben kaphat választ a kérdéseire.

A tematikus séták során az Országház és környéke érdekességeivel, a rádiózás és televíziózás történetével, kortárs műtárgyakkal és régiségekkel foglalkozó galériák világával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A tárlatvezetéseken különleges témákról hallhatnak, izgalmas helyszíneken járhatnak a résztvevők. Kiderül például, hogy milyen egzotikus növények és keleti műtárgyak színesítik a Hopp-villa kertjét, milyen kincsek vannak a Várfok Galéria művészeti archívumában és raktárában, vagy hogy mik voltak a szocializmus kereskedelmének sztárjai.

A műkereskedelem iránt érdeklődőknek a szakmai előadásokon, galériasétákon túl a becsüs órákat ajánljuk, ahol gyakorlati szempontú ismeretekkel is gazdagodhatnak. A mini aukción pedig megtapasztalhatják, milyen érzés licitálni, majd, ha minden jól megy, haza is vinni a kiszemelt tételt.

 

Az idei év egyik újdonságát a filmvetítések jelentik, vetítésre kerül például a nagysikerű Ruben Brandt, a gyűjtő című mozi is. A Műtárgyak Éjszakáján a fiatalabb generáció tagjai sem maradnak látni- és tennivaló nélkül, őket ingyenes gyerekprogramok, interaktív foglalkozások várják, melyeken többek között bútort is tervezhetnek.

 

Műtárgyak Éjszakája, 2019. május 30-június 1.

Programtípusok:

Szakmai előadások:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/szakmai-eloadasok-2019

 

Tárlatvezetések:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/tartalvezetesek-2019

Tematikus séták:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/tematikus-setak-2019

Műteremlátogatások:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/muteremlatogatasok-2019

Műtárgykészítő műhelyek:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/mutargykeszito-muhelyek-2019

Műtárgybemutatók:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/mutargybemutatok-2019

Restaurátor műhelyek:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/restaurator-muhelyek-2019

 

Workshopok:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/workshopok-2019

Aukciók:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/aukciok-2019

Kiállítások:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/kiallitasok-2019

 

Becsüs órák:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/becsus-orak-2019

Értékbecslések:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/ertekbecsles-2019

Filmvetítések:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/fillmvetitesek-2019

Gyermekprogramok:

https://www.mutargyakejszakaja.hu/gyermekprogramok-2019

 

Letölthető térkép: ITT
 

Időpont: 2019. május 30 – június 1.

Részletes program: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok

Jegyvásárlás: https://www.mutargyakejszakaja.hu/jegyvasarlas

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2241544819437258/

 

Szervező: A műtárgy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-hirdető és hírportálja.

 

Sajtókapcsolat: Szabó Andrea: +3630-5117549, info@mutargy.com

Sajtóanyaghoz felhasználható képek elérhetőek: ITT.

IRATKOZZ FEL 

A műtárgy.com hírlevelére is feliratkozom.

Műtárgyak Éjszakája

Tel: 06 30 511 7549

Budapest, Hungary

A programváltozás jogát fenntartjuk.