top of page

máj. 19., P

|

OMRRK

BETELT - Csúcsmodern Restaurálási Központban zajlik a Szépművészeti Múzeum műtárgyainak helyreállítása

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
BETELT - Csúcsmodern Restaurálási Központban zajlik a Szépművészeti Múzeum műtárgyainak helyreállítása
BETELT - Csúcsmodern Restaurálási Központban zajlik a Szépművészeti Múzeum műtárgyainak helyreállítása

Idő és helyszín

2023. máj. 19. 15:00 – 16:00 CEST

OMRRK, Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, Budapest, Szabolcs u. 33-35, 1135 Hungary

Az eseményről

A Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületében kezdte el megközelítőleg 125 000 gyűjteményi műtárgyának költöztetését, valamint restaurátor kutatói és műtárgyvédelmi tevékenységének egységesítését.

Jelenleg Munkácsy Mihály, Czóbel Béla, és Szinyei Merse Pál munkáinak restaurálása mellett, Markó Károly, Vaszary János festményeinek restaurálása zajlik a közel 300 m2 alapterületű nemzetközi színvonalú festőrestaurátor műteremben. A legkorszerűbb technológiák segítségével az OMRRK további 7 műteremben és 4 diagnosztikai, valamint konzerválási feladatok ellátására kialakított helyiségében restaurálja, dokumentálja és a múzeum kiemelkedő jelentőséggel bíró gyűjteményi műtárgyait.

Az épületben a festmények restaurálása mellett, grafikai, szilikát, fa- és kőszobrász restaurátori beavatkozások, valamint diagnosztikai vizsgálatok zajlanak a műtárgyhordozók anyagához speciálisan kialakítva. Az OMRRK nemzetközi színvonalú restaurátori tevékenysége mellett a rendkívüli eszközparkkal rendelkező műtárgydiagnosztikai kutatásokhoz nyújt kiemelkedő szakmai hátteret.  Az új épület adottságai műtárgyvédelmi feladatok tekintetében is egyedülállónak tekinthetőek az országban, megteremtve ezáltal a műtárgyak hosszútávú megőrzésének és kutathatóságának feltételeit. Az OMRRK jelenlegi felszereltsége teljes mértékben támogatja a restaurálási tevékenységéhez szükséges folyamatokat, és lehetővé teszi a nemzetközi szabványoknak megfelelő műtárgykörnyezet biztosítását.

Programot tartja: Kónya Béla, OMRRK igazgató, Szépművészeti Múzeum - OMRRK Főosztály

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 20 fő

Esemény megosztása

bottom of page