top of page

máj. 26., Cs

|

KUBIK Coworking

Kiállításmegnyitó - Ami a miénk lesz

Csoportos kiállítás a fenntarthatóságról

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Kiállításmegnyitó - Ami a miénk lesz
Kiállításmegnyitó - Ami a miénk lesz

Idő és helyszín

2022. máj. 26. 19:00 – 21:00

KUBIK Coworking, Budapest, Jászai Mari tér 5-6, 1137 Magyarország

Az eseményről

A csoportos kiállítás célja, hogy többféle médiumokon keresztül mutassa be, hogy a 21. században hogyan értelmezhető a fenntarthatóság kérdésköre a kortárs művészet vizualitásán keresztül. Milyen változásokon, fejlődéseken ment át a fenntarthatóság gondolatának értelmezésé nem csak társadalmi, de egyéni szinten is, majd ezek a későbbiekben az emberiség identitáskérdéseit hogyan írták újra? Ezek az összetevők szorosan összeköthetők a folyamatosan váltakozó hangsúllyal megjelenő emberi attribútumokkal, mint például a szükséglettel, az szociális egyenlőséggel, a természeti rendek tiszteletével, a termeszét és társadalom egyensúlyának megtartásával és a modern emberiség az ökoszisztéma rendszerében elhelyezett szerepével. Mindemellett a megőrzés igénye és felelősségvállalás felerősödésé mind olyan tényezők, amik reményteljesebb fényben világítják meg a jövőt.

Az emberi természet vajon mennyire alakítható objektív tényezők és személyes élmények által, a Földről és az emberiség szerepéről alkotott különféle gondolkodásformák fényében?

A természeti anyagok megjelenítése és a fenntarthatóság körforgása mellett a kérdés egyénre gyakorolt mentális hatása is megjelenik a kiállításon. Mi az, ami megmarad és mi lesz, ami tovább örökíthető.

A kiállítás kurátora Meggyesházi Éda. 

Esemény megosztása

bottom of page