top of page

máj. 19., P

|

Kubik Coworking

Könyv- és kéziratgyűjtés – szenvedély, értékmentés, felfedezés

Előadás

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Könyv- és kéziratgyűjtés – szenvedély, értékmentés, felfedezés
Könyv- és kéziratgyűjtés – szenvedély, értékmentés, felfedezés

Idő és helyszín

2023. máj. 19. 15:00 – 16:10 CEST

Kubik Coworking, Budapest, Jászai Mari tér 5-6, 1137 Hungary

Az eseményről

A könyv vonatkozásában formai és tartalmi jegyek alapján tehetünk különbségeket. Van aki, a könyv tipográfiai értéke miatt, van aki a könyv kora és ritkasági foka miatt gyűjt, van aki az első kiadásokat és/vagy a dedikált, vagy éppen szép kötésű könyveket gyűjti, és olyan is van, aki tematikusan, van aki tudományos vagy általános jellegű könyveket gyűjt. Egy dolog köti össze ezeket a sokszor nagyon eltérő társadalmi csoportból érkező embereket: a könyv szeretete, a bibliofília. 

A könyv egy nagyon sajátos univerzum. Sokszorosított művekről beszélünk, amelyek bár a felsorolt attribútumok miatt olykor egyediekké válnak, alapvetően mégis általában többszörösen, vagy újra és újra felbukkanó darabok. Ehhez képest a kéziratok a legtöbbször valóban egyedi, nem reprodukálható művek és egyéniségeket, különleges történeteket rejtenek. A két téma gyűjtőköre azonban sokszor lefedi egymást.  

Az előadás során megvizsgáljuk a két gyűjtési terület jellegzetességeit, azokat a szempontokat, amiket érdemes szem előtt tartani a vásárlás során, kitérünk a legkülönlegesebb és legértékesebb könyvekre, illetve kéziratokra, amelyek árveréseken bukkantak fel.

Programot tartja: Vízkeleti Lívia, aukcio.net

Időtartam: 70 perc

Max. létszám: 15 fő

Esemény megosztása

bottom of page