top of page

máj. 28., Szo

|

KUBIK Coworking

Kurátori tárlatvezetés az Ami a miénk lesz c. kiállításon

Csoportos kiállítás a fenntarthatóságról

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Kurátori tárlatvezetés az Ami a miénk lesz c. kiállításon
Kurátori tárlatvezetés az Ami a miénk lesz c. kiállításon

Idő & Helyszín

2022. máj. 28. 16:00 – 17:00

KUBIK Coworking, Budapest, Jászai Mari tér 5-6, 1137 Magyarország

Az eseményről

A csoportos kiállítás célja, hogy többféle médiumokon keresztül mutassa be, hogy a 21. században hogyan értelmezhető a fenntarthatóság kérdésköre a kortárs művészet vizualitásán keresztül. Milyen változásokon, fejlődéseken ment át a fenntarthatóság gondolatának értelmezésé nem csak társadalmi, de egyéni szinten is, majd ezek a későbbiekben az emberiség identitáskérdéseit hogyan írták újra? Ezek az összetevők szorosan összeköthetők a folyamatosan váltakozó hangsúllyal megjelenő emberi attribútumokkal, mint például a szükséglettel, az szociális egyenlőséggel, a természeti rendek tiszteletével, a termeszét és társadalom egyensúlyának megtartásával és a modern emberiség az ökoszisztéma rendszerében elhelyezett szerepével. Mindemellett a megőrzés igénye és felelősségvállalás felerősödésé mind olyan tényezők, amik reményteljesebb fényben világítják meg a jövőt.

Az emberi természet vajon mennyire alakítható objektív tényezők és személyes élmények által, a Földről és az emberiség szerepéről alkotott különféle gondolkodásformák fényében?

A természeti anyagok megjelenítése és a fenntarthatóság körforgása mellett a kérdés egyénre gyakorolt mentális hatása is megjelenik a kiállításon. Mi az, ami megmarad és mi lesz, ami tovább örökíthető.

Programot tartja: Meggyesházi Éda, a kiállítás kurátora

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 25 fő

Megosztom

bottom of page