top of page

szept. 17., Cs

|

Gárdi Jenő u. 14.

Majoros Áron, Esse Bánki Ákos, Rajcsók Attila műteremlátogatás

A programon résztvevők megismerhetik a művészt és munkáit, valamint a beszélgetés keretében betekintést kaphatnak a művészi alkotófolyamatba.

Regisztráció hamarosan!
Megnézem a többi eseményt
Majoros Áron, Esse Bánki Ákos, Rajcsók Attila műteremlátogatás
Majoros Áron, Esse Bánki Ákos, Rajcsók Attila műteremlátogatás

Idő és helyszín

2020. szept. 17. 18:00 – 19:30

Gárdi Jenő u. 14., Budapest, Gárdi Jenő u. 14, 1047 Hungary

Az eseményről

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrainak alakjai mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömeg-emberek prototípusai, valamifajta emberszabványok.  A testet és a test-hiányt megformálva, az emberi alak autentikus megjelenítési lehetőségeit kutatva valójában a lelket keresi.

Esse Bánki legfrissebb munkáin már végletesen eltávolodik a klasszikus enteriőr-zsánerképek textúráktól fülledt atmoszférájától…itt már a terek struktúrája van fókuszban. Rendhagyó perspektívákban szétfeszített tér-elemezésein, épphogy csak megidézi a téralkotó struktúra síkjait. Dinamikus, a képmezőt szétfeszítő húrarchitektúráját, energikus kolorizmussal katalizálja…a kiállítás képválogatása meglepően egységes atmoszférát teremt. A kézenfekvő témák nem viszik kísértésbe a festőt, nem csábítja a műterem, udvar, híd története…lecsupaszított, hideg világot lát. De ezeken a képein már nem csupán indusztriális helyszínek őszinte konstrukcióit vizualizálja, itt már egy ember nélküli világ teljes pusztulás előtti csendjébe könyörtelenül hasít bele ecsetjével! A már-már kibertérszerű víziókban egyenesen érzéki izgalom, ahogy a vászon húsába feszülő húrok alól, verejtékszerűen kicsordul a festék…

A helyszín az első emeleten helyezkedik el és nincs lift az épületben, ezt kérjük vegyék figyelembe jegyvásárlás előtt.

Programot tartó személy neve, titulusa: Majoros Áron, Esse Bánki Ákos, Rajcsók Attila

Max. létszám: 25 fő

Program időtartama: 90 perc

Esemény megosztása

bottom of page