top of page

szept. 17., Cs

|

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Műteremlátogatás az FKSE-ben I.

Fodor Dániel János és Szécsényi-Nagy Loránd

Regisztráció hamarosan!
Megnézem a többi eseményt
Műteremlátogatás az FKSE-ben I.
Műteremlátogatás az FKSE-ben I.

Idő és helyszín

2020. szept. 17. 16:00 – 18:00

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, Budapest, Rottenbiller u. 35, 1077 Hungary

Az eseményről

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) a fiatal magyar képzőművészek hat évtizedes múltra visszatekintő, az aktuális művészeti és társadalmi kérdésekre dinamikusan reagáló szakmai szervezete. Az Egyesület 500 fős, folyamatosan frissülő tagságát művészek, művészettörténészek és kritikusok alkotják. Az Egyesület célja, hogy segítse tagjai pályakezdését, munkáját a kulturális és művészeti életben. Az FKSE elsősorban a progresszív művészeti törekvéseknek bemutatkozási lehetőséget biztosító Stúdió Galériáról ismert. Kevesebben tudják, hogy székhelyén négy műterem is található, amelyben az egyesület fiatal alkotói dolgoznak.

Szécsényi-Nagy Loránd

Projektjeiben elsősorban technikai médiumokat használ olyan szokványos megközelítésektől eltérő összefüggések után kutatva, amelyek feltárják a rendes működés rétege alatt meghúzódó rejtett folyamatokat. Multimédia installációkat készít, melyek közül több interaktív, emellett legfőképpen képalkotó technikai médiumokkal dolgozik. Munkáiban az analóg és a digitális leképezés mellett virtuális világok megteremtésével is kísérletezik.

Legutóbbi műveiben csillagászati léptékű összefüggéseket vizsgál azt kutatva, hogy miként tárható fel és tehető ábrázolhatóvá a minket körülvevő tér és idő kapcsolata.

Fodor Dániel János

Képzőművész, Pedagógus, Kutató, Kurátor. Kétszeres Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíjas.

Művészeti tanulmányait többek között Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia és Tanárképző Tanszékén, a Pozsonyi VŠVU Akadémia Intermedia Tanszékén, a Krakkói Jan Matejko Akadémia Intermedia Tanszékén valamint a Prágai UMPRUM Főiskola Supermedia Tanszékén folytatta. Szakterülete az analóg fotográfiai eljárások kísérleti alkalmazása valamint a talált, ismeretlen helyről származó fotók feldolgozása.

Jelenleg Budapesten él és alkot.

Programot tartó neve, titulusa: Szécsényi-Nagy Loránd, Fodor Dániel János művészek

Időtartam: 6o perc

Esemény megosztása

bottom of page