top of page

szept. 18., P

|

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Műteremlátogatás az FKSE-ben II.

Jagicza Patrícia és Eiter Tamás

Regisztráció hamarosan!
Megnézem a többi eseményt
Műteremlátogatás az FKSE-ben II.
Műteremlátogatás az FKSE-ben II.

Idő és helyszín

2020. szept. 18. 16:00 – 18:00

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, Budapest, Rottenbiller u. 35, 1077 Hungary

Az eseményről

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) a fiatal magyar képzőművészek hat évtizedes múltra visszatekintő, az aktuális művészeti és társadalmi kérdésekre dinamikusan reagáló szakmai szervezete. Az Egyesület 500 fős, folyamatosan frissülő tagságát művészek, művészettörténészek és kritikusok alkotják. Az Egyesület célja, hogy segítse tagjai pályakezdését, munkáját a kulturális és művészeti életben. Az FKSE elsősorban a progresszív művészeti törekvéseknek bemutatkozási lehetőséget biztosító Stúdió Galériáról ismert. Kevesebben tudják, hogy székhelyén négy műterem is található, amelyben az egyesület fiatal alkotói dolgoznak.

Jagicza Patrícia

Festményeim megjelenésében önmagamhoz való viszonyomat fejezem ki, melyet érzékeny figuratív-realista ábrázolásmód jellemez. Érdekel, hogy a látvány milyen festői megoldásokra ad alkalmat, (függetlenül attól, hogy embert vagy tárgyat festek).Vizsgálatom kiterjed közvetlen életteremre; az énábrázolás új formája az antropomorf tárgyakon keresztüli önreflexió.

Eiter Tamás

2010-ben fejeztem be tanulmányaimat a Kaposvári Egyetem Fotóriporter és képszerkesztő szakán, majd – részben a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagjaként – fotóalapú kollázsokat készítettem, melyek kisebb példányszámban megjelenő kiadványokban publikáltam. A Kaposvári Egyetem Fotográfia mesterképzését 2020-ban végeztem el, ebben a két éves időszakban főleg a fotográfia médiuma és az idő, a fény, a különböző nézőpontok közötti átmenetek ábrázolása foglalkoztatott. Rovarokkal foglalkozó diplomamunkámban ember-állat együttműködésben létrejött mű, és saját magam által épített kamerarendszerrel rögzített videómunka is megtalálható. Munkáim kísérletezőek, sokszor archaikusak, technikai képekből és hétköznapi anyagokból épülnek fel.

Programot tartó neve, titulusa: Jagicza Patrícia, Eiter Tamás művészek

Időtartam: 6o perc

Esemény megosztása

bottom of page