top of page

szept. 19., Szo

|

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Műteremlátogatás az FKSE-ben III.

Fischer Judit és Gallov Péter

Regisztráció hamarosan!
Megnézem a többi eseményt
Műteremlátogatás az FKSE-ben III.
Műteremlátogatás az FKSE-ben III.

Idő és helyszín

2020. szept. 19. 11:00 – 13:00

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, Budapest, Rottenbiller u. 35, 1077 Hungary

Az eseményről

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) a fiatal magyar képzőművészek hat évtizedes múltra visszatekintő, az aktuális művészeti és társadalmi kérdésekre dinamikusan reagáló szakmai szervezete. Az Egyesület 500 fős, folyamatosan frissülő tagságát művészek, művészettörténészek és kritikusok alkotják. Az Egyesület célja, hogy segítse tagjai pályakezdését, munkáját a kulturális és művészeti életben. Az FKSE elsősorban a progresszív művészeti törekvéseknek bemutatkozási lehetőséget biztosító Stúdió Galériáról ismert. Kevesebben tudják, hogy székhelyén négy műterem is található, amelyben az egyesület fiatal alkotói dolgoznak.

Fischer Judit

Fischer Judit 2006-ban diplomázott az MKE-n, 2018-ban DLA fokozatot szerzett ugyanitt. 2005-ben Mécs Miklóssal megalapítják a Szájjal és Aggyal Festők Világszövetségét. 2007 és 2010 között Derkovits ösztöndíjas. Hétköznapi tárgyakról akvarelleket fest, és a SZAF berkein belül eseményeket, projekteket, köztéri és beltéri összezavaró és megnyugtató megmozdulásokat szervez.

Önálló kiállításai voltak a Stúdió Galériában, a Liget galériában, az Inda Galériában. Csoportos kiállításon vett részt a bécsi Secessionban, a krakkói Bunkier Sztukiban, és itthon is sok, szép emlékű helyen.

Gallov Péter

2020-ban új rajzsorozatba kezdtem melynek darabjai tulajdonképpen különböző elemekből álló, vulkanikus magánmitológiai képek. A rajzok személyes jellegű vizuális egyvelegek melyekben a főbb motívumokat többek közt vulkánkitörések, láva folyamok, tűz, villámok, robbanások, japán óriás szörnyek, illetve gyerekkorom kedvelt rajzfilmhősei jelentik. Az alkotásokat a játékosság mellett a rend iránti szeretet jellemzi. Az ábrákat egyaránt inspirálja aktuális és gyerekkori rajongás, a főszerep pedig maga a rajzbeli aktivitás. Technikailag törekszem a sokszínűségre, alaposságra, melyet fegyelmezett munkafelfogás kísér.

Programot tartó neve, titulusa: Fischer Judit, Gallov Péter művészek

Időtartam: 6o perc

Esemény megosztása

bottom of page