top of page

máj. 19., P

|

Jurányi Ház

Műteremlátogatás Nemes Annánál

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Műteremlátogatás Nemes Annánál
Műteremlátogatás Nemes Annánál

Idő és helyszín

2023. máj. 19. 17:00 – 18:00 CEST

Jurányi Ház, Budapest, Jurányi u. 1, 1027 Hungary

Az eseményről

Nemes Anna (1989, Budapest) 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Bukta Imre osztályában. A Várfok Galéria állandó művészköréhez 2016-ban csatlakozott, és jelenleg a Galéria legfiatalabb művésze. Több egyéni és csoportos kiállításon mutatta be alkotásait nagy sikerrel itthon és külföldön egyaránt. 2019-ben három egyéni tárlata nyílt külföldön: Stuttgartban, Varsóban és Regensburgban. Festményei jelentős magyar és külföldi magángyűjtemények mellett a krakkói MOCAK Kortárs Képzőművészeti Múzeum gyűjteményét is gazdagítják.  

Nemes nagy technikai tudással és precizitással megalkotott műveit újabban a fekete szín domináns használata határozza meg. Absztrakt festékfoltok és azok finom összekapcsolódásai alkotják a kompozíciókat: a festmények által az organikus absztrakció és a figuratív ábrázolás különleges dialógusába nyerhetnek betekintést a nézők.  

Nemes Anna képzőművészeti munkássága mellett filmezéssel is foglalkozik. Csuja Lászlóval közösen rendezett Szelíd című filmje első magyar játékfilmként került be a Sundance Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, díjazták többek között a londoni Raindance Filmfesztiválon, a wiesbadeni GoEast fesztiválon, a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztiválon, az amerikai Cleveland Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a luxemburgi CinÉast fődíját és a Magyar Magyar Filmkritikusok legjobb rendezésért járó díját is.

Programot tartja: Nemes Anna festőművész

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 20 fő

Esemény megosztása

bottom of page