top of page

jún. 18., P

|

Fővásori Nagycirkusz

Nincs mááásik!

Kortárs műalkotások a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum gyűjteményében

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Nincs mááásik!
Nincs mááásik!

Idő és helyszín

2021. jún. 18. 15:30 – 17:00

Fővásori Nagycirkusz, Budapest, Állatkerti krt. 12a, 1146 Hungary

Az eseményről

A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum a magyar cirkuszművészet hagyományos cirkuszi örökségének gyűjteménye: rekvizitek, kosztümök, plakátok, műsorfüzetek, dokumentumok, fotó- és filmfelvételek, utazóbőröndök, díjak stb. A cirkuszmúzeumi gyűjtemény hozzávetőlegesen 12 ezer darab műtárgyához sok izgalmas személyes történet, interjú, terepmunka dokumentáció is kapcsolódik. A cirkuszmúzeum mindemellett gyűjti kortárs képzőművészek, iparművészek, fotográfusok, videó-művészek olyan cirkuszi vonatkozású alkotásait,  amelyek szokatlan nézőpontokból közelítik meg a cirkuszművészet sokszínű világát és kifejezik annak rejtett szellemi örökségét, többek között a kitartás, a bizalom és az egyensúly jelentőségét.

A MANK Nonprofit Kft. és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 2021. februárban lezárult nyílt alkotóművészeti pályázatának díjnyertes alkotásait, a cirkuszmúzeum műalkotás-gyűjteményének új szerzeményeit Bánföldi Zoltán képzőművész, egyetemi tanár mutatja be az érdeklődőknek a Fővárosi Nagycirkuszban.

A műtárgybemutatót követően Szonday Szandra muzeológus, kurátor és Joó Emese főmuzeológus tart interaktív tárlatvezetést a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című kiállításban.

Programot tartja: Bánföldi Zoltán képzőművész, egyetemi tanár, Joó Emese főmuzeológus, Szonday Szandra muzeológus, kurátor

Időtartam: 90 perc

Max. létszám: 30 fő

Kép: Ronga Eszter - Cirkusz

Esemény megosztása

bottom of page