top of page

máj. 19., P

|

MMKM Műszaki Tanulmánytár

Női feltalálók: a körfűrésztől a pedálos kukáig

Tárlatvezetés

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Női feltalálók: a körfűrésztől a pedálos kukáig
Női feltalálók: a körfűrésztől a pedálos kukáig

Idő és helyszín

2023. máj. 19. 18:00 – 19:00 CEST

MMKM Műszaki Tanulmánytár, Budapest, Prielle Kornélia u. 10, 1117 Hungary

Az eseményről

Kényelmes és modern gépekkel körülvett világunkban nem is gondolnánk, hogy mennyi időt és energiát igényelt egy háztartás vezetése és fenntartása évtizedekkel ezelőtt. Mosás, keményítés, vasalás, kenyérdagasztás, szőnyegporolás, padló suvickolás,  főzés és befőzés -  gyakran egész napot és több embert igénybe vevő feladatoknak számítottak.

A Műszaki Tanulmánytár háztartási gyűjteménye számos izgalmas eszközzel bővelkedik a témában, amelyeket tüzetesebben szemügyre véve magával ragadhat a  felismerés: alapvetően ezek a tárgyak nem is változtak az évtizedek során olyan sokat! Vajon miben rejlik a formai állandóságuk?  Milyen újítások tették őket nélkülözhetetlenné?

Számos, a mindennapjainkat meghatározó praktikus eszközt nem professzionális szakemberek, hanem esetenként egyszerű háziasszonyok találtak fel, hogy megkönnyítsék a ház körüli munkát. A tárlatvezetés során a háztartás körüli női munkákról lesz szó, és az azokhoz szükséges eszközökkel és különleges, híres női feltalálókkal ismertetik meg a résztvevőket, akik maguk is inspirációt nyerhetnek az élet számos területét meghatározó újítások kidolgozásához.

A tárlatvezetés után ajánljuk szíves figyelmükbe a Régi idők háztartása (Sparhelt, jégszekrény, rumpli…) programunkat, amiről bővebben tájékozódhatnak a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál program kínálatában a workshoppok között. 

Programot tartja: Domonkos Csaba ipari örökség főosztályvezető

Időtartam: 60 perc

Max. létszám: 20 fő

Esemény megosztása

bottom of page