top of page

máj. 19., P

|

MMKM Műszaki Tanulmánytár

Régi idők háztartása (Sparhelt, jégszekrény, rumpli…)

Workshop

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Régi idők háztartása (Sparhelt, jégszekrény, rumpli…)
Régi idők háztartása (Sparhelt, jégszekrény, rumpli…)

Idő és helyszín

2023. máj. 19. 19:00 – 21:00 CEST

MMKM Műszaki Tanulmánytár, Budapest, Prielle Kornélia u. 10, 1117 Hungary

Az eseményről

A workshop előtt ajánljuk szíves figyelmükbe a Női feltalálók programunkat, amiről bővebben tájékozódhatnak a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál program kínálatában a tárlatvezetések között.

Kényelmes és modern gépekkel körülvett világunkban nem is gondolnánk, hogy mennyi időt és energiát igényelt egy háztartás vezetése és fenntartása évtizedekkel ezelőtt. Mosás, keményítés, vasalás, kenyérdagasztás, szőnyegporolás, padló suvickolás,  főzés és befőzés -  gyakran egész napot és több embert igénybe vevő feladatoknak számítottak.

A Műszaki Tanulmánytár háztartási gyűjteménye számos izgalmas eszközzel bővelkedik a témában, amelyeket tüzetesebben szemügyre véve magával ragadhat a  felismerés: alapvetően ezek a tárgyak nem is változtak az évtizedek során olyan sokat! Vajon miben rejlik a formai állandóságuk?  Milyen újítások tették őket nélkülözhetetlenné? A komplex workshop-program során a háztartás körüli női munkákról lesz szó, és az azokhoz szükséges eszközökkel, a hozzájuk fűződő emlékekkel foglalkozunk. A workshop részeként lehetőség nyílik lábbal hajtós varrógéppel elkészíteni egy kisebb használati tárgyat is.

Programot tartja: Elek Ágnes múzeumpedagógus, textiltervező-művész

Időtartam: 120 perc

Max. létszám: 20 fő

A program 12 éves kortól ajánlott. 

Esemény megosztása

bottom of page