top of page

máj. 25., Szo

|

Vasarely Múzeum

Texturált színek

Workshop

Regisztráció vége: 2024. máj. 25. 10:30 CEST

Texturált színek
Texturált színek

Idő és helyszín

2024. máj. 25. 10:30 – 12:30 CEST

Vasarely Múzeum, Budapest, Szentlélek tér 6, 1033 Magyarország

Az eseményről

Vasarely „Plasztikai ábécé”-jének egyik alapköve az az elképzelése volt, hogy a szín és a forma olyannyira szerves kapcsolatban állnak egymással, hogy egymástól függetlenül nem léteznek. Könnyen érzékelünk egy kék kört, ha elég fény és elég színkontraszt van a kört körülvevő területen.   

Az idei workshop során megnézzük, meddig tudjuk feszegetni az érzékelés határait. Vajon különböző fényviszonyok mellett és különböző távolságokból ugyanúgy érzékeljük a formákat és a színeket? Ebben az évben a formákon és színeken túl a formákra és a textúrákra is kiterjesztjük vizsgálódásainkat, lehetővé téve a látássérült látogatók számára, hogy felfedezzék Vasarely „Plasztikai ábécé”-jét. A múzeum új, texturált, kézzel fogható készleteinek megismerése után lehetőségük lesz arra, hogy következtetéseiket ne csak szavakkal, hanem az általuk készített színes és texturált kompozíciókkal is leírják.  

A program látássérült látogatóink és kísérőik számára ingyenes. Részvételi szándékát kérjük jelezze Horváth Lillának a lilla.horvath@mutargy.com email címen.

Programot tartja: Juhász Litza, múzeumpedagógus

Időtartam: 120 perc

Max. létszám: 20 fő

Regisztráció vége: 2024. máj. 25. 10:30 CEST

Esemény megosztása

bottom of page